Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mleté hovězí maso se špagetami a kečupem

26. 2. 2014

 1 větší cibul

 2 lžice oleje 250 g mletého hovězího masa

 sůl

 3 strouky česneku

 asi 200 ml kečupu

 250 g špaget

 pažitka

 50 g sýra (primátor,cihla)

 Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme.Ve středně velkém kastrolu nebo ve větší pánvi rozehřejeme olej a zpěníme v něn cibuli,pak přidáme mleté maso a chvíli je opékáme a zároveň dřevěnou špachtlí rozdělujeme na koustky.Osolíme je a podlijeme trochu horké vody (100 ml).Promícháme,přikryjeme adusíme 30 minut.Během dušení maso promícháme a podle potřeby zastříkneme horkou vodu.Mezitím oloupeme a nadrobno nakrájíme česnek.K mekkému,do šťávy dušenému masu přidáme kečup,promícháme,krátce podušíme a doplníme čenekem.Do většího kastrolu dáme vařit osolenou vodu (1 l vody 1 lžičku soli).Do vroucí vody vložíme špagety tak,že je na druhem konci přidržujeme apostupně,jak měknou,je stačíme do kastrolu.Vařeckou je potom promícháme a zvolna vaříme podle návodu na obalu.Mezitím opláchneme a nadrobno nakrájíme pažitku a nastrouháme sýr.Měkké špagety scedíme,přendáme do mísy,poplníme masovou hmotou a dvěma vidličkami je promícháme pařitkou a najemno nastrouhaný sýr podáváme zvlášť na talířku.

                                                          

Suroviny:

200 g solených arašídů
máslo
Majolka®

Postup přípravy receptu

Arašídy pomelu a smíchám s máslem /to dávám tak od oka/ a trochou majonézy. Mažu na kolečka rohlíků a zdobím mandarinkou. Rychlé a jednoduché jednohubky.

Arašídová pomazánka

špagety se špenatem

Výsledek obrázku pro špaget s špenatem

Čas přípravy: 20min, Čas vaření: 35min Celkový čas 55min 6 porcí
 
 
 

 


Poslední fotografie



Archiv událostí

Kalendář
<< červen / 2018 >>


Statistiky

Online: 2
Celkem: 110518
Měsíc: 2039
Den: 83