Jdi na obsah Jdi na menu

Zeleninový salát s těstovinami

29. 8. 2013

 Těstoviny,zelenina/zeli,rajče,papriky,.. Majolka/jogurt,...                 Postup:těstoviny uvaříme,zeleninu nakrájíme na kousky a smícháme s majolkou.

 

Tatarský kebab

2 porce 300 g zadního hovězího,2 šálky vývaru z masoxu,3 cibule,2 lžíce oleje,trochu mouky,2 lžíce protlaku,1 bobkový list,2 sladkokyselé okurky

Maso nakrájíme na silnější nudličky,zalijeme vývarem a dusíme.Vedle osmažíme na oleji nahrubo nakrájenou cibuli.K  osmažené cibulce přidáme podušené maso,dusíme až šťáva vysmahne,zaprášíme moukou,přidáme protlak a bobkový list.Nakonec přimícháme nakrajené okurky.Podáváme s chlebem,vařenou rýží nebo s hranolky.

Výsledek obrázku pro tatarský kebab

Bramborové pusinky

    • 1
       kg brambory
    • 4
       dl mléko 3-4
    • 2
       lžíce máslo
    • 1,5
       ks vejce 1 do těsta a 1/2 na potření
    • sůl
    • 180
       g sýr
    • 1
       špetka muškátový oříšek

ačkáme a rozmixujeme na hladkou kaši spolu s mlékem, lžičkou soli a dvěma polévkovými lžícemi másla. Hotovou bramborovou kaši smícháme s vejcem, strouhaným sýrem a špetkou muškátového oříšku.

 Vymíchanou hladkou směs dáme do cukrářského sáčku a ozdobnou násadkou na plech vyložený pečícím papírem tvarujeme hezké pusinky. Každou pusinku opatrně potřeme rozšlehaným vajíčkem. Plech s pusinkami vložíme do rozehřáté trouby a pečeme asi 16-20 minut.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář